30.4.2024

Preview: Čaká nás finále Slovnaft Cupu

V stredu 1. mája 2024 o 15:00 odohrá Ružomberok v Košiciach finále Slovnaft Cupu so Spartakom Trnava. Na tlačovej konferencii sa s prítomnými novinármi podelili o svoje pocity hlavný tréner nášho A mužstva Ondřej Smetana a kapitán Marek Zsigmund.

Úvodný výkop dlho očakávaného duelu sa blíži. Veľmi sa teším. Čakanie na finále bolo z môjho pohľadu dlhé, pretože už prvý zápas v Lipanoch nám napovedal, že sme veľmi blízko. Takže čakanie bolo veľmi dlhé. Myslím, že aj tím je dobre nastavený, že sa to stupňuje a vyvrcholí to zajtra o tretej,“ skonštatoval tréner, pričom neskrýval motiváciu: „Nepoznám hráča ani trénera, ktorý by nechcel byť úspešný a nechcel by byť zapísaný v klubovej histórii. Ja ako ambiciózny tréner nemôžem povedať nič iné ako áno.“

Popri očakávaní pred finálovým zápasom nechýba ani nervozita, ktorá ale k takýmto duelom patrí. Cítim takú tú správnu nervozitu. Hovoril som hráčom, že s takými zápasmi rastie tlak, ale čím je väčší tlak, tak asi niečo robíme dobre, že o niečo hráme. Čím sme v športe vyššie, tak tým je väčší tlak. Tlak je privilégium. Musíme si to vážiť. Patrí to k tomu a musíme byť len radi, že zajtra budeme pod tlakom. Takže to vnímame skôr pozitívne,“ povedal Ondřej Smetana.

Pri pohľade na ligovú tabuľku je favoritom Spartak, keďže Ružomberok má na piatej pozícii 46 bodov a Trnava sa môže pochváliť priebežnou druhou priečkou, keďže doteraz získala o päť bodov viac. Taktiež v jej prospech hovorí aj skutočnosť, že v posledných dvoch ročníkoch ovládla Slovnaft Cup.

Naopak, Ruža ťahá v lige s futbalistami z Malého Ríma úspešnú výsledkovú šnúru pokračujúcu aj v prebiehajúcej sezóne, keď s nimi uhrala vonkajšiu remízu a dve domáce výhry. Táto otázka padá často, ale myslím si, že tento zápas je špecifický a nie je to ligový zápas. Všetky doterajšie štatistiky sa mažú. Trnava ťahá svoju sériu v pohári. Narazia na seba tímy, ktoré sa dobre poznajú, ale to všetko čo bolo predtým bude preč v tomto zápase. Bude to úplne iný, špeciálny zápas,“ zamyslel sa šéf ružomberského realizačného tímu.

Za hráčov priblížil situáciu v kabíne kapitán mužstva spod Čebraťa. „Bude to pre nás veľký zápas. Všetci sa tešia. Verím, že sme pripravení na zápas a urobíme na ihrisku všetko pre to, aby sme ho zvládli,“ povedal Marek Zsigmund.

Ružomberčania hrali doteraz finále štyrikrát, pričom trikrát neuspeli, keď ich v roku 2001 zdolal Inter Bratislava a v rokoch 2018 aj 2020 nestačili na Slovan Bratislava. Jediné finálové víťazstvo si pripísali v roku 2006, kedy na bratislavských Pasienkoch vyhrali po bezgólovej remíze na pokutové kopy práve nad trnavským Spartakom.

Mohla by táto skutočnosť pomôcť Liptákom? „Je to historický fakt. Ten zápas je iný a všetko to je už minulosť. Nepozerám sa na to čo bolo, či už na zápasy s Trnavou alebo kto hral kde ako predtým. Rozhodne týchto deväťdesiat minút,“ dodal futbalista obliekajúci dres s číslom dvadsaťštyri.

Do finále nebude môcť kvôli trestu za tri žlté karty zasiahnuť Marián Chobot. Aktualizované informácie pre fanúšikov nájdete TU. Priamy prenos zo stretnutia odvysiela JOJ Šport a k dispozícii bude aj na Niké TV. Onlajny.eu pripravujú textový prenos, ktorý môžete sledovať TU.

Foto: Ján Kmeť

ZDIEĽAJ ČLÁNOK