30.4.2024

Naši hráči hrali za SR “18“

Slovenská futbalová reprezentácia do osemnásť rokov sa v dňoch od 22. do 30. apríla 2024 zúčastnila na turnaji UEFA Friendship v Turecku. Náš klub zastupovali Tomáš Husarčík, Lukáš Dvorský a Samuel Pavlík

Futbalisti spod Tatier v prvom vystúpení remizovali po riadnej hracej dobe s Marokom 1:1 a na následné pokutové kopy vyhrali 4:2. Tomáš Husarčík prišiel do hry v 68. minúte, dal vyrovnávajúci gól a skóroval aj v rozstrele. Lukáš Dvorský hral od 78. minúty a Samuel Pavlík od 89. minúty.

V druhom stretnutí SR “18“ zdolala Ekvádor 2:0. Lukáš Dvorský odohral prvý polčas, Tomáš Husarčík hral do 65. minúty a Samuel Pavlík hral do 72. minúty.

Slovenský výber uspel aj v následnom treťom meraní síl, kedy zvíťazil nad Guatemalou 2:1, vďaka čomu vyhral skupinu a postúpil do zápasu o celkové prvenstvo. O rozhodujúci gól sa v nadstavenom čase postaral Tomáš Husarčík, ktorý prišiel do hry v 61. minúte. Lukáš Dvorský hral od 83. minúty a Samuel Pavlík prišiel do hry v nadstavenom čase.

Vo finálovom stretnutí tím SR “18“ prehral s Mali 0:4 a tak v konkurencii ôsmich družstiev obsadil konečnú druhú pozíciu. Samuel Pavlík a Tomáš Husarčík prišiel do hry v 65. minúte. Lukáš Dovrský hral od 73. minúty. Viac informácií zo zápasov nájdete TU.

Zdroj: futbalsfz.sk
Foto: Peter Tóth (SFZ)

ZDIEĽAJ ČLÁNOK