3.5.2024

Preview: V sobotu opäť s Trnavou

V sobotu 4. mája 2024 o 15:30 odohrá Ružomberok v Trnave duel ôsmeho kola nadstavbovej časti Niké ligy s domácim Spartakom. Pred stretnutím sme sa rozprávali s asistentom trénera A mužstva Petrom Tomkom.

Liptáci majú za sebou veľmi pekné dni. V stredu vyhrali v Košiciach finále Slovnaft Cupu nad Spartakom Trnava 1:0, keď sa o jediný gól postaral v úplnom závere prvého polčasu Adam Tučný. Ako vyzerali oslavy po zápase? Myslím si, že patrične tomu, čo sme dosiahli. Chalani si to užili. Pre veľa z nich je to prvá väčšia trofej v ich kariére, rovnako ako aj nás trénerov,“ povedal asistent trénera, ktorý dostal v ten deň veľmi pekný darček k svojim štyridsiatym narodeninám: Samozrejme aj ja som bol veľmi rád. Je to pre mňa jeden z míľnikov v doterajšej trénerskej kariére. Užil som si to. Bol čas na oslavy, ale teraz sa už sústredíme na ďalší zápas.“

Po druhom triumfe v pohárovej súťaži v klubovej histórii, čakajú mužstvo spod Čebraťa ešte tri záverečné kolá nadstavbovej časti Niké ligy, kde Ruža doteraz získala 46 bodov a patrí jej priebežná piata pozícia. Už je isté, že Liptáci neskončia na nižšej ako piatej priečke, keďže od šiestej Podbrezovej ich delí dvanásť bodov. Naopak, na štvrtú Dunajskú Stredu strácajú jedno víťazstvo. V sobotu si v Trnave opäť zmerajú sily so Spartakom, ktorý je momentálne s 51 bodmi na druhom mieste.

Ružomberčania ťahajú s týmto súperom úspešnú šnúru podčiarknutú stredajším víťazstvom vo finále Slovnaft Cupu. Aké sú očakávania pred sobotňajším ligovým duelom? Plán z posledného zápasu sa nebude dáko markantne líšiť. Verím tomu, že dokážeme byť viac nebezpeční z kontier, ktoré sme mohli v minulom zápas kvalitnejšie riešiť v poslednej tretine ihriska. Myslím si, že súper nás má dobre načítaných, tak ako aj my jeho. Bude to zase o detailoch. Verím, že aj v tomto zápase budeme v tých detailoch dôslední a úspešne zvládneme aj tento zápas,“ predostrel plány Peter Tomko.

Priamy prenos zo stretnutia odvysiela Voyo. Onlajny.eu pripravujú textový prenos, ktorý môžete sledovať TU.

Foto: Rudolf Maškurica, Ján Kmeť

ZDIEĽAJ ČLÁNOK