20.6.2015

Reportáž zo zápasu:
Štiavnička - Ružomberok 0:0

0:0 (0:0)
Turany
Príprava, 15:00
ŠK Turčianska Štiavnička vs MFK Ružomberok


MFK Ružomberok: Senecký - Boszorád, Gerát, Ondrek, Lupták - Nagy, Ferenčík - Zošák, Kotora, Mário Almaský - Masaryk


Komentár

Po víťazstve nad Turanmi prišiel na rad súboj s Turčianskou Štiavničkou. Na toto meranie síl nastúpili Ružomberčania v kompletne vymenenej zostave. V úvode zápasu mali navrch, no nedostávali sa do výraznejšej šance. Na tú čakali do 15. minúty, kedy Martin Boszorád trafil z uhla žrď a následná dorážka Milana Ferenčíka bola zblokovaná. Hostia, väčšinu času nasťahovaní na útočnej polovici, hľadali naďalej recept na súperovu defenzívu. Ten v 22. minúte takmer našiel Štefan Zošák, lenže jeho strela spoza veľkého vápna tesne minula dolný roh brány. Do konca polčasu sa obraz hry veľmi nezmenil. Spomenúť však možno aj akciu súpera, pri ktorej pohrozil Róbert Špirko.

V 31. minúte to znova skúšal Štefan Zošák, ale z hranice šestnástky tesne minul. Krátko na to získali Liptáci priamy kop z nebezpečnej vzdialenosti, z ktorého vystrelil pod horný roh Milan Ferenčík, ale brankár Martin Chalupka predviedol pekný zákrok. V 36. minúte vystrelil Štefan Zošák spoza pokutového územia, ale jeho prudký pokus zastavilo brvno. V 41. minúte získala Ruža pokutový kop, ale strelu Pavla Masaryka z bieleho bodu vyrazil domáci gólman. Brankár Turčianskej Štiavničky vytiahol ďalší výborný zákrok aj o tri minúty neskôr, keď vyrazil nebezpečnú strelu Ivana Kotoru. V 50. minúte sa nepodarilo skórovať ani Máriovi Almaskému a v 55. minúte Liptákov vystrašil Juraj Gábor, no jeho pokus spoza šestnástky vyrazil Štefan Senecký. V ďalšom priebehu sa síce tím spod Čebraťa snažil o víťazný gól, ale zo záverečného optického tlaku už nevyťažil výraznejšiu šancu. 

Ohlasy trénerov

Ivan Galád (tréner MFK Ružomberok): ,,Vo výbornej atmosfére sme absolvovali dva zápasy. Snažili sme sa to spraviť pre ľudí, ktorí v tomto regióne žijú. Myslím, že to malo zmysel. Do obeda sme veľmi intenzívne trénovali a zajtra odchádzame na sústredenie, takže spravili sme to pre ľudí v regióne a pripravujeme sa na súťaž."

ZDIEĽAJ ČLÁNOK