22.6.2016

Devätnástka je späť! + FOTO, VIDEO

Kategória U19 odohrala v stredu 22. júna 2016 v Liptovskom Mikuláši barážový zápas o postup do najvyššej dorasteneckej súťaže s Popradom.
3:0 (1:0)
Štadión Okoličné
Baráž
MFK Ružomberok vs FK Poprad


MFK Ružomberok: Kohár - Mrva, Lelek, Kojnok, Totkovič, Zsigmund, Vávro, Madleňák (71. Matula), J. Kudlička (79. M. Bobček), Omasta (60. A. Bartoš), R. Kružliak

FK Poprad: Kravčák - Biskup (69. Bittner), L. Šomšák, Danišovský, Konečný, Diabelko, Weiss, Kolesár (85. Macko), Mičko, M. Šomšák (64. Jochman), Turlík

Góly: 36. Omasta, 62. J. Kudlička, 90. A. Bartoš

Žlté karty: 73. Vávro - 64. Kolesár, 65. Diabelko, 90. L. Šomšák

Rozhodovali: Pavlík - Roszbeck, Galo

Diváci: 960


Komentár

Od úvodu dávali o sebe vedieť fanúšikovia oboch tímov. Herne malo navrch naše mužstvo, no v prvých minútach neprichádzala výraznejšia šanca. Časom sa však mladíci spod Čebraťa dostávali do čoraz čistejších streleckých pozícií a aktivita vyvrcholila v 36. minúte. Po hlavičke do brvna sa lopta odrazila za bránkovú čiaru a Liptáci ju následne pre každý prípad ešte raz dopravili do siete – 1:0. Gól bol správne pripísaný hlavičkujúcemu Adriánovi Omastovi, ktorý spolu so spoluhráčmi neváhal využiť príležitosť osláviť dôležitý presný zásah s fanúšikmi. Do konca úvodného dejstva si Ruža vypracovala ešte niekoľko sľubných príležitostí, ale pri nich vynikol súperov gólman.

V 62. minúte sa blysol peknou hlavičkou Jakub Kudlička a Liptáci vyhrávali 2:0. Konečnú podobu dal výsledku v 90. minúte Adrián Bartoš a ružomberská „devätnástka“ vyhrala 3:0, vďaka čomu sa vracia do najvyššej dorasteneckej súťaže! Po zápase sa preto mohli naplno rozbehnúť oslavy s fanúšikmi, ktorým ďakujeme za podporu v Liptovskom Mikuláši a pochvalu si taktiež zaslúžia aj hráči kategórie U19 so svojím realizačným tímom!

Foto: Rudolf Maškurica, Peter Graf, Tomáš Batiz, Stanislav Kmeť

ZDIEĽAJ ČLÁNOK