12.5.2024

Kristóf Domonkos: „Veril som si na tú strelu“

Po sobotnej domácej remíze so Žilinou predstúpil pred prítomných zástupcov médií autor jediného ružomberského presného zásahu Kristóf Domonkos.

V prvom polčase mali niekoľko sľubných náznakov šancí aj domáci hráči, no výraznejšie hrozili hostia. Pri strelách Timoteja Jambora, Patrika Iľka, Dominika Javorčeka a Samuela Ďatka podržal domácich Dominik Ťapaj, v jednom prípade žrď a viackrát úspešne zasiahla ružomberská defenzíva. V 33. minúte Andrej Stojchevski fauloval Mareka Zsigmunda, za čo videl červenú kartu a z následného priameho kopu otvoril skóre peknou strelou Kristóf Domonkos. Nebolo to dohodnuté. Diskutovali sme o tom na ihrisku kto ide kopať. Veril som si na tú strelu, že dám gól. Pýtal som si od chalanov loptu a nakoniec som dal gól,“ opísal autor presného zásahu gólový moment.

Ihneď po zmene strán mali hostia veľkú šancu na vyrovnanie, kedy Dominika Ťapaja nedokázali prekonať strelou a dorážkami Samuel Ďatko, Erick Bile a Timotej Jambor. Liptáci následne vyrážali do nádejných protiútokov, lenže strelu Šimona Gabriela zblokoval obranca, zakončenie Martina Chriena chytil Ľubomír Belko a po na krátko zahranom rohovom kope, nenachytal brankára hostí zakončením z uhla strelec úvodného gólu. Myslím si, že obe mužstvá mali veľa šancí. Bolo to hore-dole. Žilina hlavne v druhom polčase. My sme mali v druhom polčase viac prechodov. V poslednej fáze ihriska musíme byť presnejší, lebo mali sme tam situácie, ktoré by sme mali riešiť gólom,“ zhodnotil Kristóf Domonkos.

Na konci polčasu Šošoni vystupňovali svoju aktivitu. Šesť minút pred koncom riadnej hracej doby síce ešte Timotej Hranica minul bližšiu žrď, no po štyroch minútach získali futbalisti spod Dubňa priamy kop z nebezpečnej pozície a Timotej Jambor strelou k tyčke vyrovnal na 1:1. V nadstavenom čase mohol prinavrátiť vedenie na ružomberskú stranu David Jackuliak, ale po prihrávke od Martina Boďu zblízka napálil loptu do Ľubomíra Belka. Ružomberok tak v poslednom domácom vystúpení v tejto sezóne remizoval 1:1. Mrzí nás to. Žilina potrebovala vyhrať. Prišli sme s tým, že nás zdolajú. Nakoniec je to pre nás škoda, lebo zápas sme mali zvládnuť. Na konci sme dostali gól a nevyužili sme veľa šancí,“ povedal futbalista obliekajúci dres s číslom osem.

Foto: Rudolf Maškurica, Stanislav Kmeť

ZDIEĽAJ ČLÁNOK