17.5.2024

Preview: Na záver súboj majstra s víťazom Slovnaft Cupu

V sobotu 18. mája 2024 o 17:00 odohrá Ružomberok v hlavnom meste posledné desiate kolo nadstavbovej časti Niké ligy so Slovanom Bratislava. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Ondřejom Smetanom.

Ruža sa minulý víkend rozlúčila s domácim prostredím remízou so Žilinou 1:1, keď sa o jediný presný zásah Liptákov postaral Kristóf Domonkos. „Musíme si priznať, že remíza bola zaslúžená, pretože sme neboli schopní dať gól na 2:0 a rozhodnúť zápas. Aj keď sme mali príležitosti, mali sme ich mať viac a dostať súpera viac pod tlak, že by sme boli viac zodpovední aj pri prechodoch Žiliny. Veľa vecí sme nedotiahli aj kvôli koncentrácii a kvalite. Myslím si ale, že aj za stavu 0:0, počas vyrovnaného počtu, a aj potom sme hrali so Žilinou slušný zápas. Boli sme aktívni, pohybliví. Na chlapcoch bola vidieť chuť, čo bolo pozitívne, ale ku koncu nás dobehla nezodpovednosť možno aj súvisiaca so záverom ligy. Musíme sa z toho poučiť a do budúcna sa tomu vyvarovať,“ zhodnotil tréner.

Mužstvo spod Čebraťa doteraz získalo 47 bodov a pred posledným kolom nadstavby je isté, že sezónu ukončí na piatej pozícii, keď má o desať bodov viac ako šiesta Podbrezová a na štvrtú Trnavu stráca sedem bodov. Víťaz Slovnaft Cupu uzavrie ročník na pôde obhajcu majstrovského titulu, keď si v hlavnom meste zmeria sily so Slovanom Bratislava. Belasí majú 70 bodov a isté ligové prvenstvo. V posledných troch dueloch síce nebodovali, no dá sa očakávať, že Ružu nečaká v sobotu nič ľahké. „Ich výsledky určite majú nejaké objektívne príčiny. Myslím si, že to nemá nejaký vplyv na tím. Taktiež majú za sebou náročnú sezónu. Pred nimi je ďalšia náročná sezóna a asi sa tam udejú zmeny. Taktiež sú už asi v nejakej fáze prípravy na ďalšiu sezónu. Je jasné, že posledný domáci zápas pred fanúšikmi bude pre nich dôležitý a my sa na to musíme pripraviť,“ povedal Ondřej Smetana.

V aktuálnom ročníku sa Liptáci stretli s týmto súperom zatiaľ trikrát. V základnej časti mu doma podľahli 1:2 a na súperovom štadióne remizovali 2:2. Počas nadstavby prehrali pod Čebraťom 0:1. Do posledného vzájomného duelu nebude môcť kvôli piatej žltej karte zo súboja so Žilinou zasiahnuť Alexander Mojžiš a otázny je štart viacerých hráčov. Ruža bude chcieť každopádne ukončiť sezónu, v ktorej druhýkrát v klubovej histórii získala Slovnaft Cup, čo najlepším výsledkom. „Taktiež máme nejaké šrámy, výpadky, zranenia a kartové tresty. Takže tiež sa tomu musíme prispôsobiť. Aj v tom zložení sa musíme zodpovedne pripraviť na zápas,“ dodal šéf ružomberského realizačného tímu.

Priamy prenos zo stretnutia odvysiela televízia Dajto a k dispozícii bude aj na VOYO. Onlajny.eu pripravujú textový prenos, ktorý môžete sledovať TU.

Foto: Ján Kmeť, Rudolf Maškurica

ZDIEĽAJ ČLÁNOK