31.7.2024

Preview: Čaká nás odveta s Trabzonsporom

Vo štvrtok 1. augusta 2024 o 19:30 (SEČ) odohrá Ružomberok odvetu druhého predkola Európskej ligy na štadióne Trabzonsporu. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom ružomberského A mužstva Ondřejom Smetanom a aj s kapitánom tímu Martinom Chrienom.

V prvom súboji s tureckým súperom zaujali Liptáci veľkou snahou a sympatickým výkonom. Žiaľ svoje veľké šance nevyužili a napokon prehrali 0:2. „Myslím si, že výborný výkon by bol práve vtedy, keby sme premenili šance. To tomu chýbalo a to je tiež súčasť výkonu. Bohužiaľ my sme to nedotiahli. Taktiež sme pustili súpera do pár šancí a on v rozdielových veciach ukázal kvalitu. Takže to je niečo, na čom musíme celkovo zapracovať, aby sme sa posunuli a dať si pozor v tomto zápase. Môžeme ich pustiť len do minima šancí. Sú veľmi efektívni a na to si musíme dávať pozor,“ povedal tréner.

Ruža následne cez víkend vstúpila do nového ročníka Niké ligy remízou s Duklou Banská Bystrica 1:1 a teraz ju čaká odveta na pôde tureckého Trabzonsporu. S čím pôjdu Liptáci do tohto merania síl? Zmeniť priebeh stretnutia. Nemuselo by byť až tak zaujímavé výkonom, ako výsledkom. To je pre nás jednoduchý cieľ do toho zápasu,“ ozrejmil Ondřej Smetana.

Ako sa pripravovalo mužstvo na odvetu? „V sobotu a nedeľu toho priestoru nebolo veľa. Štandardky máme pripravené tak ako každý zápas, ale nemôžem povedať, že by sme si prichystali úplne niečo nové. Samozrejme niečo sme si pripravili tak veríme, že to vyjde, tak ako každý zápas. Uvidíme akým spôsobom hry budú hrať oni. Verím, že sme pripravení na to, čo praktizovali u nás a že budeme schopní reagovať aj v priebehu zápasu. Sme pripravení na viaceré varianty,“ prezradil šéf ružomberského realizačného tímu.

Vo štvrtok sa očakáva duel v búrlivej atmosfére. Ako to vníma hráčska kabína? „Ja osobne sa teším. Pre takéto zápasy robíme futbal, takže myslím si, že aj všetci ostatní sa tešia na zápas,“ povedal kapitán mužstva Martin Chrien.

Liptákom vo štvrtok nebudú zo zdravotných dôvodov k dispozícii Ján Maslo a Alexander Selecký. Stretnutie odvysiela v priamom prenose Slovenská televízia na programe Dvojka a Onlajny.eu pripravujú textový prenos, ktorý môžete sledovať TU.

Foto: Ján Kmeť

ZDIEĽAJ ČLÁNOK