2.8.2024

Adam Tučný: „S lepšou efektivitou môžeme spraviť veľké veci“

Vo štvrtok 1. augusta 2024 prehral Ružomberok v odvete druhého predkola Európskej ligy na štadióne Trabzonsporu 0:1. Po stretnutí sa s nami podelil o svoje pocity stredopoliar Adam Tučný.

Ruža v prvom súboji doma podľahla tureckému súperovi 0:2 a na jeho pôde prehrala 0:1. Tieto výsledky veľmi neodrážajú dianie v dvojzápase, kde mali Liptáci často herne navrch a mrzieť môžu viaceré nevyužité šance. Myslím si, že môžeme byť neskutočne hrdí na to, čo sme predviedli v obidvoch zápasoch doma a aj teraz tu. Boli sme vyrovnaným súperom Trabzonsporu. Výsledok ukazuje niečo iné, ale herne sme sa im vedeli vyrovnať,“ zhodnotil dvojzápas hráč obliekajúci dres s číslom sedemnásť.

Oproti domácemu súboju už tentokrát prevažne udával tempo hry tím z pobrežia Čierneho mora. Ružomberčanov viackrát podržal Tomáš Frühwald, no aj oni mohli niekoľkokrát udrieť. Najväčšie šance hostí mal Martin Chrien, ktorý najskôr hlavičkoval tesne nad brvno a o chvíľu jeho strelu zblízka, po výbornej prihrávke od Jana Hladíka, vyrazil Ugurcan Cakir. O osude duelu napokon rozhodol strelou do horného rohu Denis Dragus a Ruža prehrala 0:1. Aké pozitíva si Liptáci odnášajú z dvojzápasu? To, že sme sa im vedeli vyrovnať a že sme aj my videli, že vieme hrať takéto zápasy a myslím si, že v lige môžeme byť nebezpeční,“ zamyslel sa Adam Tučný.

Odveta sa hrala na štadióne Papara Park v búrlivej atmosfére, o ktorú sa staralo vyše 26-tisíc priaznivcov Trabzonsporu. Bolo to niečo neskutočné. Ešte som to nikdy nezažil. Je to pre mňa veľká motivácia posúvať sa ďalej a hrať takéto zápasy každý týždeň,“ povedal 22-ročný futbalista.

Po ukončení pôsobenia v Európskej lige sa mužstvo spod Čebraťa presúva do tretieho predkola Konferenčnej ligy a vo štvrtok 8. augusta 2024 o 18:30 privíta na svojom štadióne v úvodnom súboji chorvátsky Hajduk Split. Pred súbojom s viacerými zaujímavými futbalovými osobnosťami sa Ružomberčania nevzdávajú. Videli sme, že sa vieme vyrovnať Trabzonsporu, takže prečo by sme sa nemohli vyrovnať aj Hajduku a možno ich aj zdolať? Takže do toho zápasu ideme sebavedomo, popracovať na efektivite a môžeme spraviť veľké veci,“ skonštatoval Adam Tučný.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK