7.8.2024

Preview: Zajtra doma privítame Hajduk Split

Vo štvrtok 8. augusta 2024 o 18:30 odohrá Ružomberok na svojom štadióne úvodný duel tretieho predkola Konferenčnej ligy s chorvátskym Hajdukom Split. Na predzápasovej tlačovej konferencii sa s prítomnými zástupcami médií podelili o svoje pocity hlavný tréner A mužstva Ondřej Smetana a kapitán tímu Martin Chrien.

Po druhom predkole Európskej ligy mrzelo Liptákov nepremieňanie šancí, pretože proti obrovskému favoritovi z Trabzonsporu podali veľmi sympatický výkon, no kvôli nepremeneným šanciam prehrali doma 0:2 a u súpera 0:1. Tréningy sú často o tom, aby tam bolo to zakončenie, aby sme sa dostávali do tých zápasových situácií. Verím, že to bola otázka tých zápasov a že k tomu zase prídeme. Aj pre chlapcov je to zase ďalšia skúsenosť, že v ďalšej šanci budú už skúsenejší, kľudnejší a pripravenejší. Veríme, že v týchto zápasoch nám to pôjde,“ povedal tréner.

Ako vnímajú nepremenené príležitosti samotní aktéri stretnutia? Každý si je vedomý tej šance, ktorú mal a nepremenil ju. V ďalšom zápase treba zmeniť nastavenie v hlave. Zachovať väčší kľud v zakončení. Mne sa tiež ťažko hovorí, lebo mal som dve veľké šance, ktoré som nepremenil. Teraz už nemáme kam „spadnúť“, takže musíme podať čo najlepší výkon, aby sme zostali v tejto súťaži,“ zamyslel sa ružomberský kapitán.

Ruža sa tak predstaví v konferenčnej lige, kde si v treťom predkole zmeria sily s chorvátskym Hajdukom Split a začínať bude duelom v domácom prostredí. Ako vyzerala príprava na najbližšieho súpera? Myslím si, že informácií a dát máme oveľa viac ako pred Trabzonsporom, takže sme z toho mohli viac ťažiť. Je tam zase veľa individualít. Je to veľmi dobre organizovaný tím, ktorý keď má priestor a čas, tak je veľmi nebezpečný. To je jedna z vecí, na ktorú musíme byť veľmi dobre pripravení,“ vysvetlil Ondřej Smetana.

V mužstve trénera Gennara Gattusa sú viacerí veľmi zaujímaví hráči. Najznámejšie mená Ivan Rakitić a Ivan Perišić netreba nikomu zvlášť predstavovať. Ich kvalita a prínos pre tím je obrovský. Samozrejme nabaľujú na seba pozornosť a vytvárajú priestor pre ostatných hráčov, ktorí sú taktiež veľmi kvalitní a majú veľký prínos pre tím. Nielen na tých dvoch, ale aj na mnohých ďalších hráčov si musíme dať pozor a byť na nich pripravení. Sú to hráči, hlavne Rakitić, ktorí vedia otvoriť priestory a pripraviť šance. Na neho a aj na ten tím musíme byť pripravení. Samozrejme aj na Perišića, ktorý vie hlavne na posledných dvadsiatich-tridsiatich metroch rozhodovať situácie, ale keď si to predstavím, vidím tam ďalších dvoch-troch pre nás možno menej známych, no taktiež veľmi kvalitných hráčov. Takže pozornosť je komplexne na celý tím,“ povedal ružomberský lodivod.

Liptáci dnes ešte dotiahli jeden príchod. Oranžový dres si oblečie 21-ročný mládežnícky slovenský reprezentant Máté Szolgai, ktorý prichádza pod Čebrať na ročné hosťovanie s opciou z Dunajskej Stredy. Sme radi, že sme konečne dnes dotiahli jeho príchod z Dunajskej Stredy. Chceli sme doplniť a posilniť stred ihriska. Je to samozrejme mladý hráč. Vidíme v ňom budúcnosť, vidíme prácu s ním a že môže urobiť obrovský progres. Je to hráč širšej „dvadsaťjednotky“. Presne taký profil, ktorý si myslím, že spadá k nám a s ktorým by sme chceli pracovať,“ prezradil Ondřej Smetana.

Ako to pred zajtrajškom vyzerá so zdravotným stavom A tímu? Máme nejaké šrámy, máme nejaké choroby. Stáva sa to v priebehu sezóny. Takže určite nepôjdeme v kompletnej zostave. Niektorí hráči sa akurát liečia, niektorí nám zase vypadli, ale myslím si, že máme široký káder, má kto zastúpiť. Veríme, že ďalší chlapci budú nachystaní a budú mať o to väčšiu motiváciu. Je škoda, že nás nebude viac, ale to je niečo, čo sa vo futbale stáva v priebehu sezóny a je to niečo, o čom sa ani nemusíme baviť,“ ozrejmil šéf realizačného tímu mužstva spod Čebraťa.

V Ružomberku bude zajtra vypredaný štadión a dá sa čakať výborná atmosféra. Očakávania máme tak, ako pred každým zápasom. Čo vieme, ľudia nás prídu podporiť a budú nám fandiť celý zápas. Dúfam, že sa nám už podarí skórovať po týchto predchádzajúcich dvoch zápasoch čo sme mali. Potrebujeme dať nejaký gól a uhrať čo najlepší výsledok,“ predostrel Martin Chrien.

Priamy prenos zo stretnutia odvysiela Slovenská televízia na program Dvojka. Onlajny.eu pripravujú textový prenos, ktorý môžete sledovať TU.

Foto: Rudolf Maškurica

ZDIEĽAJ ČLÁNOK