9.8.2024

Matúš Malý: „Cítime, že je tam stále šanca“

Ruža v úvodnom súboji tretieho predkola Konferenčnej ligy doma remizovala s Hajdukom Split 0:0. Po stretnutí predstúpil pred prítomných zástupcov médií obranca Matúš Malý.

Liptáci v domácom súboji neinkasovali. Súper párkrát pohrozil, no s pokusmi, ktoré vyslali v prvom polčase Abdoulie Sanyang a Emir Sahiti si bez problémov poradil Tomáš Frühwald a ružomberský gólman úspešne zakročil aj pri strele Filipa Krovinovića. Okrem týchto momentov obrana nepustila Hajduk do výraznejších príležitostí. Nedostali sme gól. Odviedli sme dobrú robotu, ale nie je to len o mne. Je to o celom tíme. Celý tím bráni aj útočí. Myslím si, že ak podáme podobný výkon aj v odvete, bude to ešte zaujímavé,“ povedal futbalista obliekajúci dres s číslom tridsaťdva.

Obrana tímu spod Čebraťa si musela dať pozor na viacerých zaujímavých ofenzívnych futbalistov. V závere na ňu hľadali recept aj striedajúci Ivan Perišić s Ivanom Rakitićom. Ak sa chceme posúvať ako tím, musíme sa porovnávať s takýmito hráčmi. Ak ich vieme ubrániť, posúva nás to dopredu a vieme, že sa dá dokázať ešte viac,“ spokojne konštatoval Matúš Malý.

Ruža si vypracovala tri väčšie príležitosti na skórovanie. V 19. minúte Martin Chrien vo veľkej šanci strieľal nad brvno. V závere stretnutia zakončenie Mariána Chobota vyrazil Ivan Lucic, ktorý následne chytil aj hlavičku Marka Kelemena.„Bohužiaľ aj s Trabzonsporom nám zlyhala efektivita. Dúfali sme, že už tento zápas to premeníme. Bodaj by sme si to všetko nechali na odvetu,“ zamyslel sa ružomberský obranca.

Odveta je na programe vo štvrtok 15. augusta 2024 o 21:00 v chorvátskom Splite. Pred týmto stretnutím je po domácej bezgólovej remíze všetko otvorené. „Cítime, že je tam stále šanca. Nechceme skončiť v tomto predkole. Máme o čo bojovať a ešte to nie je vôbec stratené,“ vyhlásil Matúš Malý.

Ak by sme porovnali Hajduk Split s predchádzajúcim súperom z tureckého Trabzonu, aký je medzi nimi rozdiel? „Hajduk bol trošku organizovanejší a nespoliehal sa iba na individuality vpredu. Trabzonspor viac veril útočnej trojici a nebol až tak kompaktný. Proti Hajduku sa ťažšie hralo. Bol kompaktnejší a bolo ťažšie dávať tam prienikové prihrávky,“ povedal ružomberský obranca.

Foto: Ján Kmeť, Rudolf Maškurica

ZDIEĽAJ ČLÁNOK