10.8.2024

Preview: V nedeľu nás čaká domáci súboj s Trenčínom

V nedeľu 11. augusta 2024 o 18:00 odohrá Ružomberok domáci súboj tretieho kola Niké ligy s Trenčínom. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Ondřejom Smetanom.

Liptáci vo štvrtok absolvovali na svojom štadióne úvodný duel tretieho predkola Konferenčnej ligy s Hajdukom Split, ktorý sa skončil 0:0. Rýchlo sa pripravovať na nedeľný ligový duel nie je ľahké. Je to náročné, ale počítali sme s tým, že to bude náročné. Využili sme jednu možnosť na preloženie zápasu, čo si myslím, že bolo logické. Teraz sme pripravení sa čo najlepšie prichystať na nedeľu, čo najlepšie to zvládnuť samozrejme aj takticky. Bude to úplne iný zápas a potom budeme znova riešiť čo ďalej. Hneď od skončenia posledného zápasu riešime len Trenčín,“ odhodlane skonštatoval tréner.

Ruža v aktuálnom ročníku Niké ligy zatiaľ absolvovala jeden duel, keď v prvom kole remizovala s Banskou Bystricou 1:1. Následne využila možnosť preložiť duel v Žiline a teraz ju doma čaká Trenčín. Ten si zatiaľ pripísal remízu s Trnavou 0:0 a výhru nad Košicami 2:0. Na víťazstve sa jedným gólom podieľal Chinonso Emeka, ktorý v druhom polčase dostal dve rýchle žlté karty a tak v nedeľu nebude hosťom k dispozícii. Je to hráč, na ktorého by sme sa pri ich spôsobe hry museli pripraviť, ale Trenčín je známy tým, že asi tento spôsob hry nebude meniť. Nahradia ho a budú hrať ten istý spôsob hry. Takže myslím si, že to pre nás stav prípravy veľmi nemení,“ povedal Ondřej Smetana.

Ružomberčania sú v neľahkej situácii, keď im v predchádzajúcich dňoch zo zostavy vypadli Adam Tučný a Daniel Köstl. Uvedomujú si však dôležitosť nedeľného domáceho súboja a potrebu naladiť sa pred odvetou v Chorvátsku trojbodovým ziskom. Chceme to zvládnuť. Vieme, že to bude úplne iný zápas. Možno aj úplne iný ako každý iný ligový, ale vidím na chlapcoch, že sme pripravení, že sme silní mentálne, fyzicky. O tom sa nemusíme ani baviť. Ideme spraviť všetko pre to, aby sme to zvládli a mohli ísť v dobrom nastavení na odvetu s Hajdukom Split,“ dodal šéf ružomberského realizačného tímu.

Tím spod Čebraťa si za svoje výkony zaslúži čo najväčšiu podporu z hľadiska nielen v pohárovej Európe, ale aj v ligových dueloch. Preto budeme veľmi radi, ak si v nedeľu nájdete cestu na štadión a pomôžete svojimi hlasivkami dotlačiť mužstvo za víťazstvom. Pozvánku na zápas nájdete TU. Priamy prenos zo stretnutia odvysiela Voyo. Onlajny.eu pripravujú textový prenos, ktorý môžete sledovať TU.

Foto: Rudolf Maškurica

ZDIEĽAJ ČLÁNOK