14.8.2024

Preview: „Povinnosť nám velí pripraviť sa na všetko“

Vo štvrtok 15. augusta 2024 o 21:00 odohrá Ružomberok v Chorvátsku odvetu tretieho predkola Konferenčnej ligy s Hajdukom Split. Na tlačovej konferencii pred odchodom do mesta ležiaceho na pobreží Jadranského mora sa s nami podelili o svoje pocity hlavný tréner A mužstva Ondřej Smetana a útočník Jan Hladík.

Ruža v úvodnom súboji na svojom štadióne remizovala s Hajdukom Split 0:0. S akými pocitmi cestujú Liptáci na odvetný duel? S pocitmi, že sme splnili jeden z čiastočných cieľov, ktorý sme mali, priniesť si z domáceho zápasu pre nás relatívne hrateľný výsledok, čo je pozitívne a s tým ideme do Splitu,“ prezradil tréner.

Mužstvo spod Čebraťa malo tentokrát iný program, ako pred odvetami v Kostanaji a Trabzone, keď absolvovalo predzápasový tréning na svojom štadióne. „Pred každou cestou, aj pred Tobolom, sme sa rozhodovali či budeme trénovať tam alebo u nás. Nie je to pre nás úplne nové riešenie, s ktorým sme nepočítali. Teraz to vyplynulo z okolností s lietadlom, ktoré sú, ktoré postretli aj Hajduk a podobne teraz aj nás. Je to skôr také vyústenie niekoľkých vecí a myslím si, že to nehrá nejakú úlohu. Je to normálne, že sme si tréning spravili u nás v kľude. Už nás čaká len cesta. Pozrieme sa len na štadión. Je to lepšie, ako keby sme tam zase trénovali o ôsmej alebo deviatej večer. Bola by to jedna z alternatív a možno nám to aj trochu uľahčilo rozhodovanie. Nevidím v tom problém. Naopak, myslím si, že to bude po tých zápasoch trošku zmena, už budeme mať v Chorvátsku po večeri kľud. Hráči budú mať taktiež svoj priestor, kľud, pozrú sa na štadión a už nemusíme trénovať, takže podľa mňa to má svoje výhody,“ povedal Ondřej Smetana.

Víťaz tohto dvojzápasu postúpi do play-off Konferenčnej ligy, možno preto zajtrajšie meranie síl označiť ako zápas roka? Od jari, keď sme naháňali ciele a následne sa pred nami objavovali ďalšie, tak to bol jeden zápas roka za druhým. Vďaka práci celého tímu, výkonom a výsledkom, môžeme zažívať tieto zápasy. Je to za poslednú dobu niekoľký zápas roka a tak to je. Presne toto je ten zápas, ktorý sme si zaslúžili predchádzajúcimi zápasmi. Musíme si to vážiť, zodpovedne k tomu pristúpiť a spraviť všetko pre to, aby sme postúpili. Takto sa na to pozeráme,“ vysvetlil šéf ružomberského realizačného tímu.

Zatiaľ čo Ružomberok vyhral cez víkend v Niké lige nad Trenčínom 1:0, Hajduk Split v chorvátskej najvyššej súťaži remizoval s NK Lokomotiva Záhreb 1:1. Na verejnosť medzi časom prenikli rôzne informácie ohľadom nezhôd v kádri súpera. To sú veci, ktoré my ako realizačný tím vôbec neriešime. My sa sústredíme na seba. Máme dosť svojich vecí, aby sme uspeli a aby sme sa sústredili, koncentrovali na seba a nehovorili si, že to môže byť pre nás ľahšie. Pretože aj my máme správy z Chorvátska, že to nie je tak celkom pravda. Možno je to aj súčasť hry a prípravy na zápas. Som presvedčený, že aj chlapci vedia, že toto nie je téma pre nás, že aj s tým Perišićom to môže byť všetko inak. To sa uvidí až vo štvrtok. Myslím, že toto ide mimo nás. Nie sme tím, ktorý by toto mal riešiť. My sa musíme v prvom rade koncentrovať na nás, aby každý podal maximálny, komplexný výkon a potom máme šancu uspieť,“ odhodlane povedal Ondřej Smetana.

Tretie predkolo môže v prípade remízového stavu vyústiť až do penaltového rozstrelu. Trénovali si Liptáci aj zahrávanie pokutových kopov? „Áno. Povinnosť nám velí pripraviť sa na všetko. V programe na to nebolo veľa času, ale áno, bolo to súčasťou tréningového procesu, aby sme nič nepodcenili a boli pripravení na všetko,“ prezradil tréner.

Za hráčsku kabínu tentokrát prišiel na tlačovú konferenciu miesto kapitána Martina Chriena útočník Jan Hladík. Samozrejme kapitán je Martin Chrien, ale chceli sme spraviť nejakú zmenu a chceme spraviť všetko pre to, aby sme boli úspešní,“ povedal futbalista obliekajúci dres s číslom štrnásť a ponúkol aj náhľad do nálady v tíme pred odvetou: Všetci sa na ten zápas tešíme. Vieme čo nás tam čaká a myslím, že sme na ten zápas všetci dobre nachystaní.“

Čo bude vo štvrtok kľúčom k úspechu? Musíme byť hlavne organizovaní, kompaktní a vyčkať si na naše šance. Šance sme mali v každom zápase v pohárovej Európe. Je potrebné byť efektívni, počkať si na našu šancu a skórovať. Hrá sa na góly,“ uzavrel Jan Hladík. Pripomíname, že postupujúci si v play-off zmeria sily s úspešnejším z dvojice AEK Atény – FC Noah. Po úvodnom meraní síl má k postupu bližšie arménsky FC Noah, keďže tento tím vyhral v domácom súboji 3:1.

Priamy prenos zo stretnutia odvysiela Slovenská televízia na programe Dvojka. Onlajny.eu pripravujú textový prenos, ktorý môžete sledovať TU.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK