24.8.2024

Preview: V nedeľu hráme doma s Michalovcami

V nedeľu 25. augusta 2024 o 18:00 odohrá Ružomberok domáci zápas piateho kola Niké ligy s Michalovcami. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom ružomberského A mužstva Ondřejom Smetanom.

Mužstvo spod Čebraťa v utorok absolvovalo úvodný duel play-off Konferenčnej ligy na pôde arménskeho tímu FC Noah. Žiaľ, tento duel sa skončil prehrou 0:3, čo stavia Liptákov pred domácou odvetou do veľmi náročnej situácie. Na ten zápas sa nedá pozerať dobre, pretože všetky tie okolnosti čo sa zišli nám neboli naklonené, ako aj celý náročný program po Splite. Prerušený let, čakanie, dve noci bez spánku, to by sa podpísalo na každom tíme, nielen na nás. Hneď zase odlet do Arménska, choroby, proste nás to skolilo. Neboli sme v najlepšej kondícii, ale to je fakt. Treba sa s tým takto pobiť. Sme v polčase a stále si myslím, že máme šancu. Tentokrát sa ten zápas môže vyvíjať pre nás. Môže byť rovnako bláznivý, rovnako môžu padať také podobné góly. Sme v polčase a škoda, že nás to zastihlo v takej kondícii práve v tej najdôležitejšej časti,“ skonštatoval tréner.

Na nepriaznivý výsledok v arménskom meste Abovyan mali vplyv viaceré faktory, vrátane zdravotného stavu ružomberských hráčov. Ako vyzerá situácia v súčasnosti? Uvidíme. Niektorí sa vyliečili, niektorí zase vypadávajú. Takže nie je to ideálne. Nejako sa nám tu točia choroby, ale hovorím, keď ste stále v lietadle, čakáte v hale na letisku, presúvate sa, trošku sa to na nás podpísalo. Teraz je našou úlohou sa čo najskôr vyliečiť, čo najrýchlejšie sa dať dokopy a zvládnuť nasledujúci program. Na to sa nik nebude pýtať,“ povedal Ondřej Smetana.

Pred odvetou play-off konferenčnej ligy, ktorá sa odohrá vo štvrtok 29. augusta 2024 o 18:30 je tu ešte v nedeľu 25. augusta 2024 o 18:00 piate kolo Niké ligy, v ktorom Ružomberok privíta na svojom trávniku Michalovce. Liptáci zatiaľ vzhľadom na povinnosti v pohárovej Európe odohrali len dva ligové merania síl, pričom remizovali s Banskou Bystricou 1:1 a vyhrali nad Trenčínom 1:0. V neúplnej tabuľke Niké ligy im patrí priebežná siedma pozícia, no oproti viacerým tímom majú k dobru dve odložené stretnutia.

Aktuálny súper z Michaloviec má za sebou náročnú minulú sezónu, kedy musel obhájiť svoju príslušnosť medzi elitou až v baráži s Petržalkou. V aktuálnom ročníku má po štyroch odohraných dueloch na svojom konte dva body a momentálne je na desiatej priečke. Myslím si, že sa snažia o kvalitný herný spôsob. Chcú hrať. Majú tam množstvo zaujímavých hráčov. Budú si tu chcieť prísť po body a my na to musíme byť pripravení a nastavení, že si to tu musíme ustrážiť. Musíme ich zlomiť a myslím si, že to bude náročné,“ vyjadril sa na adresu najbližšieho súpera šéf realizačného tímu mužstva spod Čebraťa.

Zemplínčania síce doteraz strelili len jeden gól, no v zápasoch so Skalicou a aj následne s Trnavou, kde si taktiež vypracovali viaceré nádejné príležitosti, udržali čisté konto. Čo by na nich mohlo platiť? To čo na každého. Práca, intenzita, chcieť hrať. Bude rozhodovať aj to, kto bude organizačne lepší. To, čo platí na každého. V tomto programe možno tie zápasy často nie sú ani tak o individuálnych kvalitách alebo o futbalovosti, ale sú aj o taktike a chcení. To si myslím, že budeme musieť zapnúť na sto percent,“ prezradil Ondřej Smetana.

Pozvánku na zápas nájdete TU. Priamy prenos zo stretnutia odvysiela Voyo. Onlajny.eu pripravujú textový prenos, ktorý môžete sledovať TU.

Foto: TASR, Rudolf Maškurica

ZDIEĽAJ ČLÁNOK