26.8.2024

Martin Chrien bol pri všetkom dôležitom

Ružomberok v nedeľnom domácom súboji piateho kola Niké ligy remizoval s Michalovcami 2:2. Po záverečnom hvizde predstúpil pred prítomných zástupcov médií autor kontaktného gólu Martin Chrien.

Liptáci sa postupom času dostali do viacerých šancí, no tiesnený Štefan Gerec hlavičkoval vedľa vzdialenejšej žrde, Marko Kelemen pálil tesne nad a Šimon Gabriel pokusom z väčšej vzdialenosti minul bližší horný roh. Po nevyužitých príležitostiach išli napokon do vedenia hostia, keď v závere polčasu otvoril skóre Adekunle Issa. Boli tam nejaké šance. Marko mal možnosť v prvom polčase, ktorú sme nepremenili. Oni vzápätí dali gól, takže to trošku naštrbilo psychiku. Druhý polčas bol o tej vôli, ísť do brány, tlačiť sa tam a snažiť sa dať gól,“ zhodnotil futbalista obliekajúci dres s číslom tridsať.

Pred druhým dejstvom pristúpili Liptáci k trojnásobnému striedaniu, no Adekunle Issa z dorážky zvýšil náskok hostí, ktorí si následne vypracovali ešte aj ďalšie šance. Postupom času už ale prevzali iniciatívu domáci. Strela Kristófa Domonkosa, hlavička Martina Boďu a ani zakončenie Jana Hladíka sa nevmestili medzi žrde. Napokon v 81. minúte vrátil Ružu do zápasu striedajúci Martin Chrien. „Majo Chobot dával center, tak som sa tam snažil nastaviť hlavu a chvalabohu to tam padlo,“ opísal gólový moment ofenzívny hráč.

Následne mal autor kontaktného gólu podiel aj na vyrovnaní, keď jeho center zasiahol v šestnástke rukou Denys Taraduda a nariadený pokutový kop premenil Martin Boďa. Zo strany domácich to mohlo byť ešte veselšie, lenže ďalšiu zaujímavú loptu od aktívneho Martina Chriena usmernil Martin Boďa zblízka hlavou nad brvno. V samom závere nadstaveného času však Liptákov postrašil dvomi príležitosťami Enzo Arevalo. Šance boli aj z našej strany. Potom aj oni mali brejky, takže ako vravím, chvalabohu aj za remízu,“ zamyslel sa 28-ročný futbalista.

Na Liptákov teraz čaká odveta play-off Konferenčnej ligy UEFA, keď vo štvrtok 29. augusta 2024 o 18:30 privítajú na svojom trávniku arménsky tím FC Noah, s ktorým na jeho pôde prehrali 0:3. Vo štvrtok ideme do toho s tým, že nie je koniec. Stále sa o niečo hrá, tak sa budeme snažiť dať tri góly a žiadny nedostať,“ dodal na záver Martin Chrien.

Foto: Rudolf Maškurica, Stanislav Kmeť

ZDIEĽAJ ČLÁNOK