28.8.2024

Preview: Čaká nás domáca odveta s FC Noah

Vo štvrtok 29. augusta 2024 o 18:30 odohrá Ružomberok domácu odvetu play-off Konferenčnej ligy UEFA s arménskym tímom FC Noah. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Ondřejom Smetanom.

Ružu čaká náročná úloha, keďže v prvom súboji prehrala v Arménsku 0:3. Vidina účasti v hlavnej fáze Konferenčnej ligy sa tak vzdialila, no Liptáci sa vopred nevzdávajú. Čo bude treba splniť, aby sa podarilo zmazať súperov náskok? Musíme byť určite produktívni, nátlakoví, dôrazní a vyvinúť maximálne úsilie ako kombinačne, tak aj nátlakovou hrou si vytvoriť tlak a šance. Nesmieme ale zabudnúť, že musíme byť pevní vzadu a byť trpezliví, takže čaká nás zložitá práca,“ povedal tréner.

Na nepriaznivom výsledku z prvého duelu mal podiel aj nahustený program s dlhým cestovaním a najmä zlý zdravotný stav viacerých opôr, ktoré buď nezasiahli do stretnutia na pôde klubu FC Noah alebo hrali so sebazaprením. „Prišlo to na nás v ten najhorší možný moment, ale našťastie sa už chlapci vyliečili a už sú späť. Niektorí išli už do nedeľného zápasu. Nebolo to ideálne, ale myslím si, že na záver treba povedať, že o tom zápase sa bavíme už dlho. Bolo toho už veľa povedané a myslím si, že už o tom netreba veľa hovoriť. Zajtra treba ukázať skutky. Spraviť maximum. Dostať hru pred ich bránu a tam si vytvárať tlak. Taktiež byť stále pozorní vzadu a hlavne zajtra ukázať skutky a nie stále o tom hovoriť,“ odhodlane skonštatoval Ondřej Smetana.

Počas víkendu Ružomberčania na svojom štadióne v piatom kole Niké ligy remizovali s Michalovcami 2:2, keď v závere strelili dva góly, vďaka čomu vydolovali aspoň bod. Pokračovať v nastavenom trende zo záverečných minút nedeľného duelu by vo štvrtok padlo vhod. „To by sme samozrejme boli spokojní,“ odpovedal šéf realizačného tímu mužstva spod Čebraťa.

Ako aktuálne vyzerá zdravotný stav A mužstva? Chýba nám ešte Daniel Köstl, ale už sme kompletní. Chlapci sa nám vyliečili a myslím, že Daniel Köstl sa nám v pondelok vráti do tréningového procesu, čo je pozitívne,“ prezradil Ondřej Smetana, pričom ale nechcel konkretizovať kto dostane priestor v bráne: „Máme v tom jasno, ale nebudeme to hovoriť pred zápasom. Nemyslím si, že je to rozhodujúce pre zápas či to oznámime alebo nie, ale hovoriť mená nebudeme.“

Pozvánku na zápas nájdete TU. Priamy prenos zo stretnutia odvysiela Slovenská televízia na programe :Šport. Onlajny.eu pripravujú textový prenos, ktorý môžete sledovať TU.

Foto: Rudolf Maškurica

ZDIEĽAJ ČLÁNOK