16.9.2024

Jan Hladík rozhodol o výhre nad Podbrezovou

Ružomberok v nedeľnom domácom súboji siedmeho kola Niké ligy vyhral nad Podbrezovou 1:0. Po stretnutí sa s nami podelil o svoje pocity autor víťazného gólu Jan Hladík.

Liptáci boli od úvodu nebezpečnejší a vypracovali si viaceré nádejné situácie na skórovanie. Napokon bol v 37. minúte za svoju neustálu aktivitu odmenený Jan Hladík, keď si vymenil loptu s Markom Kelemenom a strelou namierenou z hranice šestnástky k žrdi otvoril skóre. Už si zo mňa robia srandu, že som ľavák, takže som rád, že to tam padlo, ale hlavne som rád, že sme vyhrali,“ spokojne konštatoval autor presného zásahu a pokračoval: Samozrejme som rád, že mi to tam teraz padá, ale hlavne som rád, že máme tri body a že sa nám darí.“

V závere polčasu mohol mať český útočník ešte väčšiu radosť, no jeho nebezpečnú strelu napokon skrotil Adam Danko. Po zmene strán pokračovala ružomberská snaha o zveľadenie náskoku, lenže tridsať minút pred koncom riadnej hracej doby dostala vážnu trhlinu, keď bol po intervencii systému VAR napokon vylúčený Alexander Selecký, no Liptáci svojho súpera nepúšťali do veľkých šancí. Dvakrát pohrozil Roland Galčík, no v obidvoch prípadoch úspešne zakročil Dominik Ťapaj. „Hráme kompaktne, organizovane a ťažko sa za nás dostáva. Som veľmi rád za chlapcov, ako sme to ubránili,“ pochválil svojich spoluhráčov Jan Hladík.

Ruža si popri bránení tesného náskoku vypracovala aj niekoľko príležitostí, ktoré sa ale taktiež neskončili gólom. Najväčšiu mal Adam Tučný, keď mu prihral práve Jan Hladík, no vystrelil tesne vedľa vzdialenejšej žrde. Nevyužité šance tentokrát Ružomberčanov nemuseli mrzieť. V nadstavenom čase sa pomer síl na trávniku vyrovnal, keď bol po druhej žltej karte vylúčený Kristián Koštrna a mužstvo spod Čebraťa dokráčalo za víťazstvom 1:0. Dôležité je spomenúť, že Ruža v doterajších piatich odohraných dueloch aktuálnej sezóny Niké ligy zatiaľ nenašla premožiteľa a s deviatimi bodmi jej v neúplnej tabuľke patrí priebežná tretia pozícia. Vnímajú to aj hráči? „Áno, samozrejme. O to viac budeme pracovať a toto nás ženie dopredu,“ povedal futbalista obliekajúci dres s číslom štrnásť.

Foto: Rudolf Maškurica

ZDIEĽAJ ČLÁNOK