17.9.2024

Preview: Aj tento ročník Slovnaft Cupu odštartujeme v Diviakoch

V stredu 18. septembra 2024 o 16:00 odohrá Ružomberok druhé kolo Slovnaft Cupu na štadióne klubu ŠK Dynamo Diviaky. Pred stretnutím sme sa rozprávali s asistentom trénera nášho A mužstva Petrom Tomkom.

Ruža sa na pohárový duel naladila domácim ligovým víťazstvom nad Podbrezovou 1:0, keď sa ako jediný gólovo presadil Jan Hladík. Samozrejme je to dôležité víťazstvo po reprezentačnej prestávke. Berieme to tak, že bola pauza a chceli sme dobre odštartovať ďalšiu časť súťaže. Víťazstvo aj po tom priebehu, kde sme v prvom polčase mohli odskočiť a v druhom polčase sme mali tridsať minút vylúčeného hráča, chalani sa dobre zomkli, ukázali morálne vlastnosti a dokázali sme to doviesť až do víťazného konca, čiže super,“ zhodnotil asistent trénera.

Na Liptákov, ktorým patri v neúplnej tabuľke Niké ligy po siedmom kole s deviatimi bodmi tretia pozícia, čaká v stredu druhé kolo Slovnaft Cupu na pôde Dynama Diviaky. S týmto súperom odštartovali Ružomberčania aj minulosezónnu úspešnú pohárovú púť víťazstvom 4:0. Diviaky sa momentálne nachádzajú v 5. lige s desiatimi bodmi na siedmom mieste. V nedeľnom súťažnom stretnutí vyhrali nad Švošovom 3:1. V týchto úvodných zápasoch Slovnaft Cupu nechceme nič podceniť. Chceme sa na to tak kvalitne pripraviť, aby sme prešli cez toto kolo a pokračovali v Slovnaft Cupe,“ odhodlane povedal Peter Tomko.

Zatiaľ čo pre mužstvo spod Čebraťa pôjde v stredu o prvý štart v novom ročníku Slovnaft Cupu, do ktorého vstupuje ako obhajca prvenstva z minulej sezóny, ŠK Dynamo Diviaky už má za sebou jedno vystúpenie. V ňom klub z mestskej časti Turčianskych Teplíc zdolal TJ Slovan Medzibrod 2:0. Tak, ako väčšina kôl, aj teraz sa hrá na jedno stretnutie a víťaz si zmeria sily s treťoligovými Podkonicami.

Za predpokladu, ak sa nerozhodne v riadnej hracej dobe, na rad príde penaltový rozstrel. Ružomberčania sa však v tréningovom procese snažia spraviť všetko pre to, aby nepripustili drámu. My ako trénerský štáb do toho určite nevstupujeme tak, že teraz ideme niečo podceniť. Práve naopak, chceme od chalanov, aby sme sa dôsledne pripravili na každý jeden zápas. Každý zápas je dôležitý. Možno príde k nejakým rotáciám a práve aj tieto zápasy slúžia aj ďalším hráčom na to, aby nám ukázali, že tlačia na tých ostatných, čiže neprichádza do úvahy žiadne podcenenie. Musí byť plná koncentrácia bez ohľadu na to, či to je súper z piatej alebo prvej ligy,“ dodal asistent trénera. Aktuálny stav stretnutia nájdete TU.

Foto: Rudolf Maškurica

ZDIEĽAJ ČLÁNOK