8.10.2024

Preview: V Podkoniciach odohráme tretie kolo Slovnaft Cupu

V stredu 9. októbra 2024 o 15:00 odohrá Ružomberok v Podkoniciach tretie kolo Slovnaft Cupu. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Ondřejom Smetanom.

Liptáci sa cez víkend predstavili v Košiciach, kde prehrali 1:2, keď sa o jediný gól mužstva spod Čebraťa postaral na konci prvého polčasu Šimon Gabriel. S dvanástimi bodmi tak klesli v neúplnej tabuľke Niké ligy na šieste miesto. Po stretnutí mrzeli viaceré situácie, ktoré sa hosťom vypomstili. „Ak budeme robiť triviálne chyby, tak sa ťažko dopracujeme k výsledku,“ skonštatoval šéf ružomberského realizačného tímu, ktorého zverenci dohrávali od štyridsiatej minúty v početnej nevýhode po vylúčení Matúša Malého.

V nervóznom závere, kedy sa oslabení Ružomberčania snažili o vyrovnanie, navyše dostal žltú a po následných protestoch aj červenú kartu hlavný tréner, ktorý tak v stredu nebude môcť viesť mužstvo z lavičky. „Nemám k tomu čo povedať. Myslím si, že celý zápas bolo toho dosť a aj vo mne to buchlo aj keď si myslím, že som nemal dostať tú žltú kartu. Vôbec neviem prečo som ju dostal, ale v tejto situácii je to zbytočné riešiť. Proste ma to štvalo a už som to v sebe neudržal. Už by som sa k tomu nechcel viac vyjadrovať,“ povedal Ondřej Smetana.

V stredu čaká na Ružu tretie kolo Slovnaft Cupu v Podkoniciach. Zatiaľ čo tím z centra dolného Liptova prešiel v doterajšom priebehu pohárovej súťaže cez Diviaky, ich súper prešiel cez tímy FK 1928 Jasenie a FK Šálková. V 3. lige momentálne patrí Podkoniciam s dvadsiatimi bodmi tretia pozícia a v poslednom kole podľahli Lehote pod Vtáčnikom 0:2. Dres mužstva obliekajú viacerí hráči so skúsenosťami z najvyššej súťaže, vrátane Petra Masla a Vladimíra Kukoľa, ktorí v minulosti pôsobili v Ružomberku.

Víťaz stretnutia bude hrať v štvrtom kole s Kostolnými Kračanmi. Ak sa nerozhodne v riadnej hracej dobe, na rad príde penaltový rozstrel. Opäť bude dôležité nič nepodceniť.„Myslím, že vzhľadom k spomenutým aspektom nás čaká veľmi náročný zápas. Ja osobne mám z toho zápasu rešpekt. Čaká nás tam náročné prostredie a kvalitný súper, ktorý nám nedaruje ani centimeter na ihrisku. Budeme si ho musieť vybojovať, ustrážiť a podať kvalitný výkon. Musíme byť na to pripravení mentálne, aby sme mohli ukázať našu kvalitu. Treba si uvedomiť, že to nepôjde samé,“ ozrejmil tréner.

Do stretnutia s určitosťou nezasiahnu Alexander Selecký a Adam Tučný, ktorí sú nominovaní na prípravné stretnutia SR “21“. „Vedeli sme, že zápas bude tento týždeň a že si s tým musíme poradiť. Máme široký káder, je tu dosť hráčov, ktorí chcú hrať a dostať sa do zostavy. Teraz majú ideálnu príležitosť naskočiť do zostavy, dostať prax a ukázať, že patria na ihrisko. Myslím si, že aj vzhľadom k predchádzajúcemu náročnému programu, väčšina z tých hráčov, ktorí nebudú v stredu k dispozícii by aj tak nezasiahla do toho zápasu. Budeme si musieť poradiť bez nich. Dlho sme nemali poriadny mikrocyklus a zo všetkých tých dôvodov sme dali zápas na tento týždeň,“ priblížil Ondřej Smetana. Aktuálny stav stretnutia nájdete TU.

Foto: TASR, Jozef Bedej, Rudolf Maškurica

ZDIEĽAJ ČLÁNOK