20.10.2024

Samuel Lavrinčík zariadil bod vyrovnávajúcim gólom

Ruža v sobotnom domácom súboji jedenásteho kola Niké ligy remizovala s Dunajskou Stredou 1:1. Po stretnutí sa s nami podelil o svoje pocity autor jediného ružomberského gólu Samuel Lavrinčík.

Plány mužstva spod Čebraťa boli nabúrané v 12. minúte, kedy otvoril skóre Fortune Bassey. V prvom rade bol cieľ bodovať, čo sa podarilo. Samozrejme že sme chceli vyhrať, ale myslím si, že Dunajská Streda hrala dobre. Ešte nám dali gól z jednej z prvých štandardiek, na čo sme sa pripravovali, že to budú rozohrávať nakrátko. Je to škoda. Našťastie sme rýchlo vyrovnali. Potom boli šance na obidvoch stranách, ale je to už klasická remíza s Dunajskou Stredou,“ povedal futbalista obliekajúci dres s číslom jedenásť.

Už o sedem minút svietil na ukazovateli skóre stav 1:1, keď Daniel Köstl vybojoval pokutový kop, ktorý premenil Samuel Lavrinčík. Hoci Aleksandar Popović prečítal zámer ružomberského stredopoliara, na prudkú strelu namierenú presne k žrdi nedosiahol. Zobral som si to ja. Som na to určený. Verím, že budeme mať čo najviac penált a budem ich premieňať,“ skonštatoval Samuel Lavrinčík.

Následne trikrát pohrozil strelami spoza šestnástky Romaric Yapi, no jeho zakončenia si nenašli cestu do brány. Po zmene strán bol z hostí najbližšie ku gólu Ladislav Almási hlavičkujúci tesne vedľa. Z domácich hráčov výrazne preverili súperovho gólmana Jan Hladík aj David Huf a v samom závere hlavičkoval mimo brány Marko Kelemen. „Myslím si, že druhý polčas je vždy viac otvorený ako prvý a šance sú na obidvoch stranách. Bohužiaľ my sa teraz možno trošku trápime v koncovke a nevieme dať nejaký škaredý gól, ale išli sme za tým a je dobre, že sme nedostali druhý gól,“ skonštatoval ružomberský futbalista.

Duel priniesol remízu 1:1, rovnako ako sa skončili tri zo štyroch vzájomných stretnutí počas uplynulého ročníka. Mužstvo spod Čebraťa nevyhralo tretí ligový súboj v rade. Nevyhrali sme v lige, vyhrali sme v Pohári. Liga je dlhá. Samozrejme nechceli sme dvakrát po sebe prehrať, ale aj to prináša futbal. Ako som povedal, chceli sme sa chytiť a myslím si, že to bude ako v minulej sezóne vyrovnané do konca, takže každý bod bude dôležitý,“ zamyslel sa Samuel Lavrinčík.

Foto: Rudolf Maškurica, Stanislav Kmeť

ZDIEĽAJ ČLÁNOK