22.10.2024

Preview: „V Slovnaft Cupe chceme ísť čo najďalej“

V stredu 23. októbra 2024 o 14:00 odohrá Ružomberok v Kostolných Kračanoch štvrté kolo Slovnaft Cupu. Pred stretnutím sme sa rozprávali s asistentom trénera nášho A mužstva Petrom Tomkom.

Liptáci cez víkend remizovali s Dunajskou Stredou 1:1 a v neúplnej tabuľke Niké ligy sa posunuli na priebežné piate miesto. Bol to vyrovnaný zápas. Myslím si, že oba tímy boli takticky veľmi dobre pripravené. Chýbalo nám niečo na viac. Takéto zápasy rozhodujú individuálne riešenia, kreativita v poslednej tretine ihriska. To nám možno chýbalo na to, aby sme boli úspešnejší v tomto zápase,“ zhodnotil uplynulý duel asistent trénera.

Po ligovom súboji čaká na Ružomberčanov v Kostolných Kračanoch štvrté kolo Slovnaft Cupu. Zatiaľ čo mužstvo spod Čebraťa prešlo cez Diviaky (9:0) a Podkonice (3:2), Kostolné Kračany si poradili s Galantou (2:1), Novým Životom (2:0) a Gabčíkovom (1:0). Aj toto kolo sa hrá na jedno stretnutie a jeho víťaz si v novembri na svojom štadióne zmeria sily s Komárnom.

S aktuálne desiatym tímom 5. ligy Juhovýchod HUMMEL ZsFZ potrebuje mužstvo spod Čebraťa potvrdiť úlohu favorita. Samozrejme s ničím iným tam ani nejdeme. Čo sa týka predsezónnych cieľov, tak samozrejme chceme ísť čo najďalej a Slovnaft Cup je asi najjednoduchšia cesta do Európy. Takže aj z tohto pohľadu nebudeme k tomuto zápasu nijako inak pristupovať a každý si uvedomuje, že aj Pohár je taktiež pre nás dôležitá súťaž,“ povedal Peter Tomko, ktorý vedie mužstvo počas trvania trestu pre hlavného trénera po vylúčení v Košiciach.

Pred pohárovým duelom zaujal výkonom útočník Štefan Gerec, ktorý sa na základe dohody o striedavých štartoch podieľal na výhre Rimavskej Soboty nad Bardejovom 5:1 štyrmi gólmi. Futbal je preto pekný, že možno každý deň sa niečo udeje, zmení. Presne aj teraz prichádza zápas, kde dostanú priestor aj hráči, ktorí mali možno v poslednom období menšiu minutáž a je na nich, ako sa toho chopia. Toto je presne aj o tom,“ dodal asistent trénera. Aktuálny stav nájdete TU.

Foto: Stanislav Kmeť, Rudolf Maškurica

ZDIEĽAJ ČLÁNOK